Entrevista a Silvia Barnés, la millor bialetera de Catalunya

L’entrevista d’avui la fem a la millor bialetera que actualment defensa els colors de Catalunya i d’Espanya, Silvia Barnés Corominas.

entrevista a silvia barnes

 1. Com et dius?

Silvia Barnés Corominas

 1. On vius?

Actualment visc a Barcelona, però sóc de Sant Feliu de Guíxols.

 1. Quin és el teu club?

Associació Esportiva Bellsport.

 1. Qui és el teu entrenador?

Albert Batalla i Riccardo Galli.

 1. Quan vas començar a nedar amb aletes?

Als 6 anys.

 1. Per què vas començar a nedar amb aletes?

Vaig començar a nedar quan tenia 3 anys. El club del qual formava part, quan veia que tenies una base, et deixava probar les aletes. Des del primer moment em van agradar molt. A més, el meu germà també nedava amb aletes, i jo no volia ser menys.

 1. Com són els teus entrenaments (quantes vegades per setmana, quantes hores, aigua + gym, només aigua, entrenaments llargs / curts, etc ..)?

Durant tota la temporada, com a mínim, entreno 5 cops per setmana només aigua i aproximadament tenen una duració d’hora i mitja. Sempre entreno per la nit. Depen del moment de la temporada també entreno pels matins, faig entrenament doble. Alguns consisteixen en gimnas, i alguns són d’aigua. També tenen una duració aproximada d’hora i mitja. Els volum de l’entrenament també depen del moment de la temporada, faig tant entrenaments llargs com curts. Al ser velocista, és a dir, de distancies curtes, la majoria dels meus entrenaments són curts pero intensos.

 1. Quan vas començar a competir?

Amb aletes vaig començar a competir amb 8 anys.

 1. Quines són les teves proves favorites?

Les meves proves són de velocitat amb aletes, 50m i 100m Bifins.

 1. Quins han estat als teus millors resultats?

El meu millor resultat el vaig obtenir la temporada pasada, ja que vaig ser finalista en el Mundial de Natació amb Aletes que es va celebrar a Yantai. Vaig obtenir una 6ena posició en els 50m Bifins. A part d’aixó, vaig aconseguir una segona i una tercera posició a la Copa del Món que es va celebrar a Barcelona i varis Rècords d’Espanya en les probes de 50, 100 i 200 metres Bifins.

 1. Què monoaleta / aleta fas servir?

Per entrenar faig servir les aletes Murena. Per competir les aletes Najade.

 1. Què banyador fas servir?

Faig servir els banyadors de la marca Arena. Actualment per competir faig servir el de fibra de carbono.

 1. Què fas a part de nedar (estudi / treball / hobbies)?

Estudio un Master en Psicopatologia Forense i també treballo d’entrenadora de l’equip Infantil-Cadet de natació amb aletes del meu club esportiu.

 1. Quin és el teu gran objectiu de la temporada?

M’estic preparant per participar al Mundial que se celebra a Grecia el mes de Juny. El meu objectiu es entrar en varies finals i obtenir una millor posició que l’any passat. 

 1. Ho aconseguiràs?

Estic bastant segura que ho aconseguiré. Aquesta temporada els meus entrenaments estan sent molt diferents, i els canvis es comencen a notar. D’alguna manera em trobo molt més còmode i aixó fa molt.

 1. Quins plans tens per al teu futur esportiu?

Jo vull continuar en aquest món de la natació amb aletes fins que no pugui més, i conseguir cada cop millors resultats. Ara m’ho puc compaginar perfectament amb els estudis i la feina. Qui sap que m’espera en un futur, el que si se és que si tinc l’opció de seguir continuant a la natació amb aletes estic completament segura que seguiré.

silvia 1

sivlia

 

 

Si t'agrada comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Deixa una resposta

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.